Non-Stop
KLİNİK PİLATES
Pilates yönteminin temeli eski Yunan felsefesinden gelen akıl ve vücut birlikteliğidir. Pilates, doğunun akıl-vücut-ruh teorilerinin batının biyomekanik, motor öğrenme ve core stabilizasyon teorileri ile birleşiminden temel almıştır. Mental çaba gerektiren, kontrollü bir hızda yapılan Pilates egzersizleri özel kasların aktivasyonu, hareketin kalitesi, kararlılık ve hareketin kontrolü üzerinde odaklanır.
Klinik pilates, kas iskelet sistemi rahatsızlıklarını önlemek ve tedavi etmek amacıyla kişiye özel uygulanan egzersizler bütünüdür. Pilatesin temel felsefesi doğrultusunda hareket ederek kişinin rahatsızlıklarına yönelik değiştirilen terapatik egzersiz metodlarından oluşur. Pilateste bildiğimiz üzere sıkılaşma ve genel sağlık hedeflenir. Klinik pilateste ise kişinin rahatsızlığına göre doktor kontrolünde ve bir fizyoterapist eşliğinde hedefe yönelik program oluşturulur. Klinik pilateste amaç sadece kas güçlendirmeye yönelik değildir. Ayrıca hastaların yaşam kalitesini artırarak günlük yaşam aktivitelerinin daha kolay yapılmasını sağlar.
KLİNİK PİLATES
KİMLERE UYGULANABİLİR?
Bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, boyun-sırt-bel ağrıları, fibromiyalji, kronik ağrı sendromu, ankilozan spondilit, postür bozukluğu, omuz-kalça-diz eklem problemleri, eklem ağrıları, kas spazmları vb. birçok alanda klinik pilates uygulanabilir. Herhangi bir hastalığı ve şikayeti olmayan bireyler de klinik pilates programına dahil edilebilir. Masa başı çalışanların ve uzun süre hareketsiz kalmış 25-55 yaş aralığındaki kişilerin kas iskelet sistemlerinin geliştirilmesine yönelik klinik pilates uygulanabilmektedir.
“Fiziksel uygunluk mutluluğun ilk şartıdır.”
KLİNİK PİLATES
ETKİNLİKLERİ NEDİR?
Pilates temelinde zihin ve beden bütünlüğünü hedef alır. Günlük hayatımızda aktif olarak kullanmadığımız karın ve sırt kasları güçlenir, kısalan kaslar uzatılır. Tedavi sırasında öğretilen doğru nefes alma teknikleriyle vücudun oksijenlenmesi sağlanır, böylelikle ağrılarda azalma ve vücut farkındalığı oluşur.
Araştırma sonuçları, Klinik Pilates egzersiz metodunun dengenin geliştirilmesinde, kas ve kemik yapısının optimal pozisyonunun muhafaza edilmesinde ve osteoporozun önlenmesinde etkili bulunduğu ifade edilmiştir. Özellikle sıklıkla görülen bel ağrılarındaki etkisi kanıtlanmıştır. Geleneksel egzersizlerde birçok kas aktivitesini çalıştırmak sınırlı kalır. Klinik pilateste ise çoklu kas aktivitesini içeren fonksiyonel egzersizler temel alınır. Düzenli uygulanan klinik pilates fizyolojik ve psikolojik pek çok yararı beraberinde getirir.