Non-Stop
HAMİLE PİLATESİ
Her yaş ve sağlık durumundaki insana hitap eden Pilates, hamilelik sürecini yaşayan veya doğum sonrasında toparlanma sürecini hızlandırmak isteyen kadınlar içinde çok faydalıdır. Hamilelik sürecinde ve doğum sonrasında pilates yaparak vücudunuzun formda ve güçlü olmasını sağlayabileceğinizi biliyor musunuz? Hamile pilatesi egzersizleri aracılığıyla siz sevgili anne adaylarının daha kolay ve rahat bir doğum geçirmenizi ve doğum sonrasında vücudunuzda oluşabilecek deformasyonların hızla toparlanmasını hedefliyoruz.
Hamile hanımların hamilelik pilatesini, alanında ilgili sertifikasyona sahip deneyimli eğitmenler eşliğinde yapması çok önemli. Öncelikle gebeliğinizi takip eden hekiminizle görüşerek gebeliğinizin durumu hakkında bilgi ve hekiminizden pilates yapabileceğiniz konusunda onay almanızı tavsiye ediyoruz. Pilates egzersiz programı gebelik haftasına göre değişiklik gösterdiğinden dolayı gebelik haftanıza uygun bir program üzerinden ilerlemeniz önemlidir.
HAMİLE PİLATESİ
Faydaları
Hamilelik pilatesi sayesinde anne adayları, günlük hareketlerinde uyumu sağlar ve daha rahat hareket etmeye başlar. Yapılacak gevşeme hareketleri ile anne adaylarının vücudu, uyumu yakalamaya ve rahatlamaya başlar.
Hamilelik döneminde yapılacak hamile pilatesinin anne adayına ve bebeğe birçok faydası bulunmaktadır;
• Hamilelik döneminde yapılacak hamile pilatesi, anne adayının doğum esnasında daha kolay ıkınmasına yardımcı olur.
• Doğum sürecinde oluşabilecek idrar kaçırma, bel ve sırt ağrıları gibi sorunlar ortadan kalkmaya başlar.
• Anne adayının daha düzenli uyku uyumasına olanak tanır.
• Gevşemeye başlayan karın kasları daha çabuk toparlanmaya başlar.
• Anne adayı kendini daha dinç, daha rahat ve mutlu hisseder.
• Göğüs kasları, hamilelik pilatesi ile daha da güçlenir.
• Doğum sonrasında cinsel hayata dönmek daha kolaylaşır.
“Fiziksel uygunluk mutluluğun ilk şartıdır.”
HAMİLE PİLATESİ
BEBEĞİ NASIL ETKİLER?
Joseph Pilates, 1. Dünya Savaşı sürecinde yaralanan askerlerin daha hızlı toparlanması için yatak üzerinde egzersiz yapmasını önerdi. Yatağa bağlanan ip ve halatlar yardımıyla kol ve bacak kaslarını çalıştıran askerler, bu yöntem sayesinde daha hızlı toparlanmaya başladı.
Hastalar üzerinde aparatlı fizik tedavinin etkisini gören Joseph Pilates, savaş süreci bitince bu konuda uzun uzun çalışmalar yaptı. Sedye, yatak gibi yüzeyler üzerinde kasların nasıl çalışacağını deneyerek not aldı. Çalışmalarına devam eden Joseph Pilates, emeğinin karşılığı sonucunda reformer pilates adıyla bilinen pilates türünü herkese ilan etti.
Uygulama, tekerlekli bir aleti ileri geri hareket ettirirken direnç oluşturmak için farklı ağırlıklı yay kombinasyonları kullanan yatak benzeri bir çerçeve üzerindedir.